כשרות

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 04/03/10 14:24 יח באדר התשע

שאלה

שלום!

חמותי לא משרה את הירקות שהיא חותכת גם אם זה כרוב,חסה,או כל דבר אחר

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום עדי,

אם מדובר בירקות "גוש קטיף" אין בזה בעיה ומותר לך לאכול, כיוון שהם בחזקת שאין בהם חרקים.

אם מדובר במקרה של פירות וירקות שמצוי בהם חרקים, והם אינם של "גוש קטיף" כגון: כרוב וחסה, וחמותך לא מנקה אותם כמו שצריך, אסור לך לאכול מהם. במקרה כזה נראה לי שכדאי לעשות זאת בצורה חכמה שלא תפגע בחמותך. ואם יש אפשרות אז לרמוז לה או להסביר לה את הבעיות שבדבר.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.