כשרות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 19:28 יא באדר התשע

שאלה

שלום

ביקרתי קבר של הבבא סאלי זצ"ל

ואכלתי במבה

והתקרב אלי איזה חרדי והסתכל על הבמבה חשבתי שהוא רוצה והצעתי לו

והוא שאל איזה כשרות זה?

אמרתי לו כשרות רגילה

והוא אמר לי שזאת כשרות של שונאי חינם עשה פרצוף עצבני והלך

לפי מה שהבנתי ממנו ועוד אנשים ששאלתי יש בעיה רצינית בכשרות הרגילה

ועם זה ככה איך זה שאלה שנותנים את הכשרות מחטיאים את הרבים?

תשובה

שלום,
ראשית אין זה נכון לומר אמירות כוללניות במיוחד שיש בזה גם הוצאת שם רע ולשון הרע. אמנם נכון הדבר שהרמה של הכשרות ברבנות רגילה היא נמוכה מאשר בחלק מהבדצי"ם אך זה נובע מהכרח המציאות שמוטב שישמרו על דינים דאוריתא, ומה שמקובל על רוב הפוסקים אע"פ שישנם חומרות שלא נשמרות במצב כזה. כך מאכילים את רוב ישראל שמקפידים לאכול אוכל כשר אוכל שאינו בחזקת טרף ומי שרוצה להחמיר גם בדברים שיש בהם מחלוקת יוכל להדר ולהוסיף במחיר ולקנות אוכל ברמת כשרות מהודרת יותר.
אחרי כל זאת, דע לך שלא כל בד"צ הוא יותר טוב מרבנות ולא כל רבנות היא פחותה מבד"צ הכל תלוי במקום ובאנשים שעובדים שם, ואין כאן המקום להאריך.
כמו כן, ישנם דברים שיותר בעייתים ושם ראוי להדר אחר הבד"צ ויש שיותר פשוטים שאין מקום לחשש. בכל מקרה תמיד כשיש יותר השגחה על המוצר זה ימנע תקלות נוספות.
כל טוב,
משה כהן