כשרות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 24/11/09 17:44 ז בכסלו התשע

שאלה

שלום רב.

אני שוהה כרגע בארה"ב ואני רוצה לאכול סושי מפני שזה עם דגים ולכן לא אמורה להיות בעיה מבחינת הכשרות אבל הבנתי שהאצה שחיה בים ונמצאת בסושי היא אינה כשרה- השאלה שלי היא האם האצה כשרה או לא?

מחכה לתשובתך- תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלו' דותן
ראשית אל תאכל במקום בלי הכשר.
לגופו של ענין בסושי כמה בעיות א. לא תמיד הדגים כשרים אבל זה דבר שאפשר לברר ב. האצות אמנם הן צומח ולא חי וכשלעצמן אין בהן איסור אבל מצד אחר יש בהן חשש איסור - הן גדלות במקורות מים טבעיים, ולא תמיד מייבשים אותן בתנאים נאותים ולכן אינן נקיות ובדוקות מחרקים ותולעים.
בברכה