כשרות כלים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/03/10 22:37 טו באדר התשע

שאלה

שלום,

חברים היו אצלינו בבית ובישלו בכלים שלנו ונעשה קצת בילבול בין הכלים.

נשמח אם נקבל תשובות על הבעיות.

א. בושל ספגטי (פרווה) בסיר בשרי עם מכסה חלבי. - בשני הכלים לא נעשה שימוש ב24 שעות אחרונות.

ב. בסיר פרווה בושל מרק ועורבב ע"י מצקת פלסטית חלבית (עם ידית מתכת).

ג. בסיר חלבי בושל רוטב ועורבב עם כף בשרית , בכף לא נעשה שימוש ב24 שעות האחרונות.

מה דין הכלים והאוכל בכל המקרים.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה!

1. שטיפת הכלים. האוכל מותר ונשאר פרווה.

2. מה טיבו של מרק? האם הוא בשרי או פרווה? אם מרק בשרי, אז אם מצקת בת יומה (לא עברו 24 שעות משימוש האחרון) אם אין פי שישים במרק כנגד כל המצקת - האוכל נאסר והכלים טעונים הגעלה. אם יש פי שישים, אז הסיר והמרק מותרים, אך המצקת טעונה הגעלה (הסיר נהפך לבשרי). אם מצקת אינה בת יומה והמרק בשרי. האוכל מותר, מצקת חייבת הגעלה והסיר נהפך לבשרי. אם המרק הינו פרווה, אז הכל מותר ונשאר כפי שהיה, אלא אם כן על המצקת היו שיירי מאכל חלבי (אז אם הכל נהפך לחלבי).

3. אני מניח שמדובר ברוטב פרווה או חלבי. אם כן, אז הרוטב והסיר מותרים, אך את הכף צריך להגעיל.

בברכה,

חיים דב בריסק