כללי

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 19/01/10 19:22 ד בשבט התשע

שאלה

טוב שלום כבוד הרב

כמה שאלות יש לי עבורך שאני ישמח מאוד לדעת תשובה עליהם:

1.אני נולדתי בכ"ט בטבת התשמט-יום שישי

השאלה שלי היא מה היתה פרשת השבוע שאיתה עליתי לתורה

ואיזה חלק מהפרשה כולה אני קראתי בבר מצוה-כל אחד שעולה איך יודעים איזה קטע בדיוק מהפרשה הוא קרא?

אשמח אם תסזביר לי גם את החלוקה של הפרשה לעליות ואיך רואים מתי זה עליה הבאה?

לא הבנתי כ"כ בספר איך יודעים שההקטע לאותה עליה נגמר

2.אם אני מתפנה בשטח\טבע ואין באפשרותי כרגע מים זמינים לנטילת ידיים זה בסדר להגיד את אשר יצר ללא הנטילה לשפשף ככה את הידיים ולהגיד?

ואם יש לי ברז בלי הכלי לנטילה מה אפשר לעשות?

3.עכשיו לגבי לחגוג את היום הולדת , זה יוצא לי ביום שישי הזה

ואני רוצה לחגוג בלילה עם חברים אז אני יחגוג יום חמישי בערב ב-כח בטבת?

עכשיו רציתי לשאול אותך שאלה כללית

נגיד עכשיו יום שבת והשעה 18:00 בערב שכאמור יצאה השבת לפי הזמנים של היום

האם אפשר להגיד שכבר יום ראשון?

הכוונה אם כבר יצאו הכוכבים אנחנו ביום שלמחרת כבר?

שבוע טוב כבוד הרב ברכה והצלחה בכל מעשי ידיך אמן

תשובה

לשואל: תשלום,
לשאלתך בעניין נטילת ידיים:
אם אין לך מים הרי שניתן לשפשף בדבר המנקה (עפר , אבן, מפית וכד').
אם יש לך ברז ללא נטלה הרי שאפשר לרחוץ ידיים ללא כלי.
בברכה
הרב אריה שטרן ראש מכון הלכה ברורה