כיבוד הורים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 05/05/10 23:53 כא באייר התשע

שאלה

שלום רב!

בספריו של הרב יצחק יוסף "ילקוט יוסף" יש בעניין כיבוד הורים כל כך הרבה הלכות (2 כרכים) שאלתי היא כך האם כל פעם שאני עובר על אחד מההלכות הרשומות שם זה אומר שאני עובר על מצווה מן התורה או כיוון שכיבוד הורים זה עניין חשוב אז רוב ההלכות זה רק כדי להדר במצווה ולכבד יותר את ההורים?

תודה רבה!

תשובה

השאלה מאוד כללית ולא ברור על מה אתה עובר . יש מצוות עשה של כיבוד הורים שיש בה הרבה פרטי מצוה וצריך להשתדל לקיים את המצווה כמה שיותר בשלמות .