כבוד חבר

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 21/01/10 06:25 ו בשבט התשע

שאלה

כבוד הרב.

בעבודתי אני נדרש ליוזמה ויצירתיות. ברוך השם

אני רואה ברכה בעבודתי והממונים עלי גאים בי ובעבודתי. הבעייה שלי היא שחברי לעבודה אשר מנסה מאוד להצליח כמוני נתקל בקשיים. הלב שלי נחמץ בכל פעם שהוא חווה כישלון, והוא חווה לצערי הרב. בשבוע הבא אני הולך "להרים הפקה" שלצערי תשאיר אותו שוב בצל. לא ניתן לשתפו לצערי וכל נסיון לשתפו כעת יהיה בבחינת לעג לרש. מה עלי לעשות האם לבטל את זה בהנחה שהדבר יגרום לעוגמת נפש לי, לממונים עלי ולאנשים אשר יוטבו מהעניין???

יש לציין כי במהלך עבודתי ניסיתי רבות לעזור לו לממש את הפוטנציאל שבו.

בברכה

תשובה

לשואל: שלום,
לדעתנו אין צורך לכרוך את פעילותך בפעילותו של החבר, יתר על כן מסתבר שאתה חייב למקום עבודתך לעשות כל מה שאתה יכול ואין אתה רשאי להימנע מכך.
כמובן שביחס לחבר תוכל לעזור לו בדברים מרגיעים ןלסיע לו ככל שתוכל.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה