ילד שנולד למרות האיסור להישאר מה דינו

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 15/12/10 21:03 ח בטבת התשעא

שאלה

לפי מיטב ידיעתי ידוע שאישה נשואה ששכבה עם גבר נשוי אסורה על בעלה?

אם כך רציתי לדעת אשה שעשתה זאת ולמרות האיסור להישאר עם בעלה נשארה איתו והולידה ילדים

מה דינם של הילדים ממזרים? אם הם לא ממזרים מה הם כן נקראים? ואיזה הלכות מיוחדות חלות לגבהים ?

תשובה

שלום

לאחר הבנת העניין

תשובה מתוקנת:

בנים של האשה שנולדו מבעלה החוקי, גם לאחר שזינתה עם אדם אחר, והיא נאסרה מעתה על הבועל ועל בעלה, אינם ממזרים.

ממזרות מושתת על הנולדים מאיסורי אשת איש שיש בהם כרת ומיתה. (ומדרבנן במקרים הקרובים לדינים אלו).

כאשר אשה עוברת איסור, אפילו איסור תורה (שאוסורה על בעלה) בניה אינם נהיים ממזרים.

כל טוב