יהדות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 29/12/09 18:06 יב בטבת התשע

שאלה

שלום.

רציתי לדעת האם מישהו יכול לדעת אם אני יהודייה או לא בלי לשאול אותי.

האם מישהו יכול לעשות ברור יהדות עליי בלי הסכמתי ובלי האישור שלי?

תודה רבה

תשובה

לשואלת: שלום,
באמת אין זה ראוי לבדוק בלי צורך ממשי וכשבא משהו ואומר שהוא יהודי הרי הוא נאמן ואולם כשהשאלה נידונת באופן מעשי (למשל היתר נישואין) הרי שזה חלק מתפקידי בית הדין לבדוק את נכונות ההצהרה ובייחוד כשמתעורר איזה ספק.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה