טהרת המשפחה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/03/10 10:01 יז באדר התשע

שאלה

אני אחרי לידה של בת, והבנתי שצריך לשמור מגע עם בעלי וללכת למקווה. כמה זמן צריך לשמור אחרי לידה חלק אומרים 40 יום חלק 60 יום וחלק אומרים עד תום הווסת ולספור 7 ימים נקיים... מה מבין הדברים נכון? תודה.

תשובה

שלום וברכה!

מזל טוב! שתזכו לגדלה לתורה, לחופה ולמעשים טובים!

לעצם השאלה:

ההלכה היא שעושים הפסק טהרה וסופרים שבעה נקיים מהרגע שפסק הדם לחלוטין. לאחר שבעה נקיים שהעשו כהלכתם הולכים למקווה. ברם אם הדם נפסק וספרת שבעה נקיים, אך עדיין לא עברו שבועיים מהלידה (דבר שלא כ"כ מציאותי), אז הטבילה מתאחרת עד שיעברו שבועיים מהלידה.

לגבי המתנה 40 יום לזכר ו-80 יום לנקבה. הרמב"ם תקף באופן חריף מי שנוהג כך, לכן אין לעשות כן.

בברכה,

חיים דב בריסק