טהרה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 07/02/10 19:13 כג בשבט התשע

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אבקש מספר הבהרות לדברים שלמדתי ואיני בטוחה בהם.

1. בזמן ההכנות למקווה האם חובה לעשות אמבטיה או שמקלחת בדוש מספיקה (כמובן במקרה ואין אמבטיה בבית)?

2. האם יש צורך לאחר ששטפתי וסירקתי עם מרכך שיער לשטוף את השיער שוב עם שמפו?

3. הבדיקה ביום השביעי לפני המקווה מתי אמורה להעשות ,בבוקר או ממש לקראת הטבילה?

4. האם בזמן שאני טהרוה ויש לי הפרשות לבנות-צהובות י צורך לעשות בדיקה עם בד?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,
1. אכן מקלחת מספיקה ואין חיוב של רחצה באמבטיה.
2. יש לשטוף היטב את השערות ואז אין צורך בחפיפה נוספת
3.לכתחילה בודקים פעמיים בכל יום וכמובן גם ביום השביעי ומכל מקום הבדיקה האחרונה של יום השביעי ראוי שתיהיה לאחר חצות היום ואולם עדיף לא מאוחר כדי שאם יהיו בעיות תוכל לשאול רב.
4. אין צורך.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה