חתונה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 26/06/07 22:07 י בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב,

אני מתחתנת ב11.10

שלחתי לך שאלה בקשר לשבת חתן שיוצאת בשבת האחרונה לסיום השנת אבל. האדם הנפטר הוא הבעל של הדודה של החתן. השאלה שלי היא האם לשנות בגלל זה את התאריך של החתונה? או את השבת חתן? את החתונה עצמה גם המשפחה לוחצת לשנות כדי שהבני דודים יוכלו להשתתף בה.לנו זה לא כ"כ טוב, אנחנו סטודנטים ומתחילים

ללמוד ב-14/10 וגם אנחנו מפחדים שירד גשם , בכל אופן רצינו לברר על החשיבות של השבת לפני סיום השבעה והאם בשל ההתרחשויות כדאי לדחות..

תודה רבה!

וסליחה על הטירחה

רונית

תשובה

בס"ד
לרונית
שלו'
ראשית עכשיו אני מבין יותר את הפרטים לאשורם. ובכן, לדודה אין דיני אבלות מאחר שעל בן זוג האבלות היא שלושים יום בלבד זאת אומרת שהיא יכולה להששתף בכל האירועים. הסיבה לדחיה היא בני הדודים. אז כך, בגדול חתונה לא דוחים, לא בגלל שירד גשם בחורף אלא בגלל שלהתחתן זו מצוה מאד חשובה ו"מצוה הבאה לידך אל תחמיצנה", אמנם לזוג שתגרם לו עגמת נפש גדולה אם לא ידחו את החתונה, רשאים לאחרה. אמנם השתתפות בני דודים אינה סיבה מוצדקת לדעתי. מבחינה פרקטית הנני מציע לקיים את החתונה בזמנה, ובני הדודים יבואו לחופה. אם חשוב שהם יהיו בצילומים אפשר להצטלם מיד אחרי החופה או חדר היחוד (אז גם נראים עדיין מסודרים...) אין מניעה לקיים "שבת חתן" יחד שבוע לאחר תום שנת האבל, אמנם לא יברכו שבע ברכות אבל אין מניעה מלחגוג יחד.
שיהיה לכם ולמשפחתכם במזל טוב