חתונה - דחייתה עקב אבלות

חדשות כיפה צוות רבני צהר 19/03/08 11:40 יב באדר ב'

שאלה

שלום רב,

אני והחבר שלי קבענו תאריך לחתונה ביום 22.9.08 - עשינו כל מה שיכולנו ע"מ לקיים חתונה במהרה לפני שיקרה משהו לסבו החולה ואולם סבו, עליו השלום, נפטר בימים האחרונים. החתונה היא עוד חצי שנה. מה אני עושה?

האם צריך לדחות את החתונה?

מה ההגבלות של בני המשפחה לגבי נוכחות באירוע ובכלל זה האבא של החתן המיועד שאביו נפטר.

אני אובדת עצות ואשמח לקבל מענה מכבודכם.

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב
שמחתי והצטערתי באותו רגע כשקראתי את שאלתך. לצערנו המון אירועים משמחים משולבים עם אירועים שאינם כאלה. למשל אני ואחיותי התחתנו באותה שנה בהפרש של כמה חודשים וכל זב בשנת אבל של אבא שלי על אביו.
לכן את יכולה להבין לבד שהלכתית מותר לעשות חתונה בשנת אבל. כל ההגבלות וכו' - כדאי לשאול רב כי את פנית לחברים מקשיבים ולא לרבנים מקשיבים, אז אפשר לפנות לרב אחר באתר זה או פשוט לפתוח ספרי הלכה ולחפש.
מכל מקום אין לך סיבה להיות אובדת עצות כי לצערנו את לא הראשונה וכנראה גם לא האחרונה שנתקלת בבעיות מעין אלו.
יהיה רצון שתקימו את ביתכם במהרה ובשמחה גדולה!
יקיר
yockir@neto.net.il