חתונה בשנת אבל

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 10/01/08 12:57 ג בשבט התשסח

שאלה

צהרים טובים,

בן זוגי ואני החלטנו להתחתן. לצערי לפני כשלושה חודשים נפטרה סבתו (אם אימו)

תחילה אימו מאוד עודדה את החתונה וציפתה שתתקיים בהקדם אבל לאחרונה החלו דיבורים במשפחתה על כך שהחתונה היא במהלך שנת האבל. אז חשבנו על חתונה בספטמבר אבל זה גם מוקדם מידי. מהם הנגים או הנהלים לגבי חתונה בזמן כזה? אני לא רוצה לבוא בין בן זוגי לאמא שלו או חלילה לא לכבד את זכר סבתו אבל אני גם לא רוצה לדחות את החתונה בשנה...

תודה רבה,

אסתי.

תשובה

בס"ד
מזל טוב אסתר. רק עכשיו הגיע אלי השאלה. אין שום מניעה לעשות את החתונה בשנת האבל. להיפך כמה שתקדימו את החתונה - עדיף. החותנת תוכל להשתתף בחתונה והקרובים האחרים יוכלו גם במגבלות מסוימות אם ירצו לדעת ישאלו.