חשש לקידושי שחוק

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/07/07 18:44 יז בתמוז התשסז

שאלה

בהמשך לשאלתי את צוות רבני צהר אשאל ספציפית את הרב בניהו ברונר... בקצרה אספר שבן זוגי ואני חושבים להתחתן בעזרת השם לאחר 6 שנות חברות, אך שאלה אחת מעקבת אותנו, כשהייתי קטנה מישהו בכיתתי החליט שהוא "מתחתן איתי", אך איך אפשר לבדוק באופן וודאי אם אינני זוכרת במדויק את המילים שנאמרו או כמה אנשים היו, או אם היתה טבעת, השאלה הזו ממש מטרידה את בן זוגי ומונעת מאיתנו להתחתן, אשמח לעצתך במהירה... מירב

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת פנחס תשס"ז

למירב שבוע טוב!

אם היית קטנה אין חשש קידושין על פי דין תורה רק אב יכול לקדש את בתו הקטנה, והיא כיון שאינה בת דעת אינה יכולה לקבל קידושין. גם אם מדובר בגיל שאחרי בת מצוה, אם אינך זוכרת במדויק אם הייתה טבעת או לא, וכן אם היו עדים או לא, אין לך מה לחשוש כיוון שאת בחזקת פנויה.

את יכולה להנשא ללא חשש.

בשעה טובה

בניהו ברונר