חלומות שחוזר על עצמו

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 17/01/10 00:37 ב בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

השאלה שלי היא כזאת

בחופש הגדול הפלגתי יחד עם משפחה ודודים .

הספינה התנדנדה טיפה וכולי נכנסתי לחרדות ופחדים . (זה קרה לפני 8 חודשים בערך)

ומאז אני חולמת כל הזמן על זה

שאני בספינה והיא מתנדנדת ואני רואאה את משפחתי בחלום ואני קמה מהחלום ממש מבוהלת.

וכל פעם מחדש אותו חלום

מה אתה מציע לי לעשות? לייחס חשיבות לחלום?

תודה רבה .

***

תשובה

שלום.
כתוב: "חלומות - שוא ידברו", ולכן אני מציע לא לייחס חשיבות לחלומות שחולמים.
יש שאומרים "חלום טוב, חלום שלום", ניתן להתענות תענית חלום, ולעשות הטבת חלום (מופיע בסידורים כיצד לעשות) ולתת צדקה.
אם החלומות מפריעים לך לסדר היום, כדאי לבדוק את הנושא בצורה יותר רצינית וללכת לייעוץ (עם רב או עם פסיכולוג) - אפשר לטפל באירועים מהסוג הזה ולא צריך להיבהל מכך.
בשורות טובות.