חינוך ילדים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 30/06/10 08:55 יח בתמוז התשע

שאלה

שלום וברכה,

מה כדאי ועדיף עבור תינוק בן חצי שנה:

* פעוטון (5 ילדים) עם גננת דתיה,בעלת תכנים דתיים עם חום ואהבה בשפע-אבל במרחק נסיעה של חצי שעה בכביש מהיר.

או

*פעוטון (5 ילדים) עם גננת מסורתית,שנאמר לי שהיא טובה.

האם סיכוני הכביש הם פרמטר כדי "להתפשר" במסגרת החינוכית של תינוק?

תודה

רויטל

תשובה

בס"ד

שלום לך

השאלה העקרונית בשאלתך היא מהם הצרכים של ילד בגיל חצי שנה:
בגיל חצי שנה אין לילד צורך בתכנים דתיים, הוא לא מתפלל, לא לומד תורה, לא מבין פרשת שבוע, ובוודאי לא עוסק בסתרי תורה.
השאלה העיקרית היא מה יהיה טוב לילד ולהוריו, איפה המטפלת היא חמה יותר, ורגועה יותר, הדאגה לאוכל שלו, ולטיפול בו היא השאלה המרכזית והיחידה.

כשהילד יגדל בע"ה, אז בהחלט יש מקום לשאלת התכנים.

בהצלחה