חוקי אבלות עם אב גוי

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 20:59 יא באדר התשע

שאלה

שלום,

ברצוני לשאול, מה עושים במצב שבו האבא הוא לא יהודי (האמא יהודיה) והוא הולך לעולמו.

1. האם אני יוכל להכנס לבית הקברות?

2. האם אני צריך להגיד קדיש בבית כנסת?

3. האם אני צריך לשבת שבעה ולהיות באבל במשך שנה? האם חוקי האבלות משתנים במצב זה?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה!

אני משתתף בצערך, המקום ינחם אותך עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיף לדאבה עוד.

לעצם השאלה:

מעיקר הדין כפי שמתבאר בסוגיות, בראשונים ובפוסקים ( כגון שו"ע ורמ"א יו"ד ס' שע"ד סע' ה) לא מתאבלים על הורה שהוא גוי, במיוחד על האב (יש אומרים שעל האם גויה (במקרה של גר) כן מתאבל בגלל שקיבל חיות ממנה). לכן אינך חייב בשום דבר מהאמור בסעיפים שמנית. ברם אם אתה רוצה לנהוג אבלות, אתה רשאי - גם לשבת שבעה, גם שלושים וגם לנהוג אבלות של שנה כולל אמירת קדיש בבית הכנסת.

בברכה,

חיים דב בריסק