חופה ביום שישי

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 13/04/04 05:02 כב בניסן התשסד

שאלה

שלום רב,

האם רבני "צהר" עורכים חופות בימי שישי אחה"צ.

אני ובן זוגי רוצים להתחתן בספטמבר ולערוך את החופה בחמש אחה"צ.

בתודה מראש,

דניה מור

תשובה

שלום ומזל טוב לכם!
המדיניניות של רבני צוהר בענין זה אינה שונה מהגישה של הרבנות הראשית והמועצות המקומיות בכל מקום ומקום, והיא:
שיש להמנע מחילול שבת בעריכת טקס הנישואין שהיא מצווה גדולה וחשובה, וכמובן שאל לנו להגיע למצב שזאת תהיה "מצווה הבאה בעבירה", של פגיעה בשבת המהווה סמל ומהות מרכזי ביהדות.
חילול השבת יכול להווצר בכך שסיום האירוע, והגעת האורחים לביתם (אף על פי שחלקם או רובם אינם שומרי שבת ביום יום), תהיה לאחר כניסת השבת, התארגנות המקום, משגיח הכשרות וגם הרב.
כמובן ביום ו' בשעות הצהרים (1300) ניתן בהחלט לערוך את האירוע, הדבר מאד מצוי ומקובל, ואף ידוע על מספר קהילות שבהם היה מקובל לערוך את טקס הנישואין בערבי שבתות שבהם האנשים היו פנויים ממלאכתם ויכלו להגיע ולקיים את המצווה החשובה של "שמחת חתן וכלה" ברוב עם.
בברכה דוד הריסון