זיעה ותפילין של ראש

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 02/06/10 09:24 כ בסיון התשע

שאלה

יש לי בעייה הקשורה לתפילין של ראש. מאחר ואני עולה להתפלל כש"צ לעיתים קרובות, קורה תכופות שאני מזיע באותו חלק של הראש עליו מונחות התפילין של ראש. בעקבות זאת, גם החלק התחתון של התיתורא וגם הרצועות נספגות זיעה.

כאשר זה קורה, אני מאוורר את התפילין של ראש למשך יום שלם בבית, אבל אני חושש למה שקורה בפנים.

שאלתי היא - האם ניתן לעשות דבר נוסף למנוע את ההרטבות? כמו כן, האם אני צריך לבדוק את התפילין לעיתים יותר קרובות?

בתודה,

יעקב

תשובה

בס"ד

שלום לך

הפניתי את שאלתך לסופר סת"ם מומחה, ולדעתו בבתי תפילין העשויים מעור בהמה גסה, ורוב התפילין שלנו הם מעור בהמה גסה, אין השפעה של הזיעה על הפרשיות.

ולכן אין צורך לערוך בדיקה נוספת של התפילין.

בהצלחה