התחזקות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 02/03/10 23:19 טז באדר התשע

שאלה

שלום לרב,

אני בן 17 ואני מגיע ממשפחה מאד דתית שהאבא רב אבל בכל זאת אנחנו מאד מרכזים בדעות שלנו.

עד גיל 15 הייתי רק בירידה ואפילו לא האמנתי יותר אך אז הלכתי לשיעורי תורה והתחלתי להתחזק הבעיה שלי שאני מאד חזק רק בתחומים מסוימים כמו תפילת שחרית ברכות כיבוד הורים

אך יש דברים שאנלא מקפיד שזה במיוחד שמירת נגיעה שזה מאד קשה לי ויש לי קטעים כאלה בחיים שאני נמצא ירדיה אוני אומר לעצמי "מה אכפת לך אתה עושה דברים אחרים טובים" או "תתחזק עוד פעם אחרי זה" יאנו אני דוגרי דתי לייט אך אני מקפיד מאד על דברים מסויימים וזה חשוב לי רק חלק מהבעיה שלי שכל פעם שאני כאילו בתקופה של התחזקות אני כאילו עוצר באמצע ונשאר באותו מקום זה בעיה כי מצד אחד אני ארוצה את זה ומצד שני לא כל כך אכפת לי להשאר באותו מקום זה גם נוך למרות שזה לא הדבר האידאלי.....

הרב תעזור לי בעצות

תודה איציק....

תשובה

שלום וברכה!

חבל שאינך מדבר עם אביך על הענין. הרי הוא רב ומן הסתם יש לו עצות הרבה יותר טובות משלי, הוא גם מבוגר ממני וגם מכיר אותך בצורה הכי טובה שיש. זו עצה הכי עיקרית, שטף אביך בענין ושמע לעצתו.

ברם דבר אחד אגיד - כאשר אדם מסתפק במדרגה מסויימת ונשאר במקום, אז הוא בעצם מדרדר, כי אין עמידה במקום -יש או עליה ושאיפה למעלה מתמדת או הדרדרות למטה. לכן תפסיק להסתפק במה שיש לך, אלא תשאף למעלה כל הזמן וכך תתקדם.

בברכה,

חיים דב בריסק