השריפה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 04/12/10 17:29 כז בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב יש לי שאלה ..

כולם מפרסמים את המספר פסוקים אלו ואומרים שזה רשום בתנ"ך:מלכים א פרק יח. נתחיל עם פסוק כ: "וישלח אחאב בכל בני ישראל ויקבץ את הנביאים אל הר הכרמל" ולאחר

מכן ראו מה כתוב בפסוק לח:"ותיפול אש ה' ותאכל את העלה ואת העצים ואת

האבנים ואת העפר ואת המים אשר בתעלה לחכה וירא כלל העם ויפלו על פניהם

ויאמרו ה' הוא האלוהים ה' הוא האלוהים" המשך הפרק מדבר על כך שהעם חוזר...... לעצמו ולא חוטא,... וה' מוריד גשם על הארץ

האם זה נכון שלפי פסוקים אלה אנו יודעים שזה קשור לשריפה בכרמל ?

תשובה

שלום.

ראשית נראה שעלינו לעיין בקצרה בפסוקים שהזכרת.
שם מדובר בנביא שבא בשליחות ה' ומתפלל שאש תרד מן השמים ע''מ שעם ישראל יראו כי ה' הוא האלוקים וישובו בתשובה. התשובה היא שהורידה את הגשם.
לצערנו אין נביא בעירנו שיוכל לומר לנו על מה ולמה באה האש ולכן לא נראה שיש קשר בין הפס' לבין ימינו, מאידך אין ספק כי הדבר צריך לעורר אותנו לשוב בתשובה, וזו בכוחה להוריד גשם.
"והיה אם שמוע תשמעו אל מצוותי אשר אנכי מצווה אתכם היום... ונתתי מטר ארצכם בעיתו".

שנזכה לשוב בתשובה ועל ידי כך לראות נחמות.
חג אורים שמח.
בברכה,
יונתן.