הכנסת ספר תורה מהתיבה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/05/10 22:54 ט בסיון התשע

שאלה

בעת שהש"צ מוליך ס"ת מארון הקודש אל מהבימה ולהיפך, האם נכון / או לא נכון, שהוא ינמיך את ספר התורה, כדי שילדים יוכלו לנשקו, או לסטות ממסלול הליכתו לצדדים, כדי שאנשים נוספים יוכלו לנשק את ספר התורה? אם ניתן לצרף מקורות לתשובה. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום לך

שולחן ערוך אורח חיים סימן קמ"ט : "אין הציבור רשאים לצאת מבית הכנסת עד שיצניעו ספר תורה..." ובהמשך כתב הרמ"א שם: "...מצוה לכל מי שעוברת לפניוללוותה עד לפני הארון שמכניסין אותה שם...ויש שכתבו שמביאים התינוקות לנשק התורה כדי לחנכם ולזרזם במצוות, וכן נוהגין". ועיין גם בכף החיים שם.

בהצלחה