החיים

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/09/02 01:27 יד בתשרי התשסג

שאלה

שלום!

בזמן האחרון אני כל הזמן חושבת על החיים!

מחשבות שנורא מקשות עלי בחיי היום יום,והורסות לי את משך היום!

יש לי בעיה-אני לא יודעת אם זו הדרך חיים שבה אני רוצה לחיות(מקום בי"ס,חברות,הסביבה שיצרתי מסביבי ועוד..)אני מרגישה שאני עושה כל כך הרבה עבירות-אם זה קשור לקטע של בנים ובנות או לשון הרע שאני לא רוצה להגיד ולפעמים אפילו אם אני יקום ויגיד די ללשון הרע-זה רק ירחיק אותי מאנשים-כמה העולם היה יפה בלי כל הרכילויות.

חשוב לי מאד בחיים לשלב התנדבויות ועזרה לאנשים ביחד עם לימודים שממש מלחיצים אותי וביחד הדרכה שבעז"ה אני נכנסת, עם כל הלחץ יש לי את השאלות האמוניות הגדולות האלה וקשה לי להיות שמחה, קשה לי לראות בנות שממתנהגות כ"כ לא יפה לבנות אחרות, כי כולן כ"כ מקסימות ובגל מעמד חברתי זה לא אומר שאותה בת לא שווה!!!

חשוב לי להיות תמיד בשמחה ולשמח אבל קשה לי עם מה שעובר בתוכי... אני רוצה להתחזק- אני פוחדת שזה מהר מידי ואני אומרת לעצמי למרות שזה קשה העיקר הרצון,למרות שהשנה אני מרגישה שהתחזקתי -התחלתי לשמור נגיעה, הרגשתי שפרחתי... לפעמים מעצבן אותי שבנות כ"כ מתעסקות בבנים, וכל דבר בחיים שלהם קשור בזה,השנה שעברה היתה לי שנה מקסימה ב"ה למרות כל הטרור שעברנו,הרגשתי שהשתניתי לטובה ותרמתיוהרגשתי שתרמתי...

בזמן האחרון זה כל הזמן מעסיק אותי ואני בוכה לאמא שלי וחברות שלי-אין לי כח לכת לבי"ס0מה שהיה לי הרבה השנה,אני לא מרגישה טעם בזה שאני הולכת כל יום לבי"ס,זה פשוט הורס אותי...

כל הזמן אני עסוקה במחשבות..אני מרגישה שאני אל עושה באמת מה שאני רוצה,ומשהו תוקע אותי-החברה?אולי השתנתי וזו כבר לא סוג החברה שלי?כל הזמן יש לי שאלות ללא תשובות..וא"א להמשיך ככה...

אני לוקחת על עצמי המון דברים-התנדבת,לימודים והשנה ברצינות,הדרכה,נסיעות לכל מיני מקומות-אני לא רוצה לוותר על כלום,אני רוצה כל הזמן לתת,ולפעמים אני לא מרגישה שאני עושה את זה מספיק,קשה לי להרדם ולהתרכז בדברים,אני מרגישה שאני משתנה... קשה לי להמשיך ככה כי אין לי תשובות מספקות(קרה שיום אחד ישבתי ופשוט בכיתי וחשבתי על כל הקטע הזה בחיים)

אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי באמת...

אני לא יודעת איפה העיה ואיך?

מה לעשות?

בתקווה להבנה וסליחה על אריכות המכתב:)

תשובה

ב"ה

שלום לך,

קראתי את מכתבך מספר פעמים. אני מרגיש שהוא מסייע לי להבין פיסקה מתוך דברי רבי נחמן שלא זכיתי להבינה עד היום. כותב הרבי נחמן:"כל החוליים הבאים על האדם - כולם באים רק מקלקול השמחה". לא מכבר קראנו את פרשת האזינו. פרשת האזנה זו מכוונת אל האוזניים. יש לנו שני אוזניים היוצרים א י ז ו ן בין הקולות השונים אותם אנו שומעים. עלינו להקפיד וללמוד איך להאזין. איך לשמוע. איך להרגיש. את עומק החיים. איך להבחין בין הצדדים העקריים והשפלים ובעיקר - להתמלא בתכונה של עשיה.
יש שתי צורות של עיסוק בחסד ובנתינה, ששתיהן חיוביות ומשמעותיות. האחת - היא חלק מתהליך של בריחה. אתה בורח מעצמך, מהתמודדות עם השאלות שמציקות לך, אתה מלא מרירות כלפי החברה, כלפי הזולת. החסד והעשיה אינן ביטוי לרצון לפעול ולעשות אלה הן ביטוי לצורך להעסיק את עצמך.
אבל יש חסד ונתינה שבאים ממקום של טהרה ואהבה. האדם חש קרבה גדולה כלפי שמיא. מתוך אופטימיות ותקווה לך ולעולם. מתוך רצון להוסיף אורה וברכה למציאות. אז - פועל האדם עם אל ועושה כל שביכולתו כדי שהחיים יהיו טובים יותר, משמעותיים יותר.
ובכלל, לפעמים כשמשהו מכביד עלינו, כשמשהו גורם לשיתוק של כוחות החיים - צריך בדיקה מהיכן הוא בא.
"טוב עין הוא יבורך". מי שרואה דברים בעין טובה ,מתברך ומצליח לברך.
מה פירושה של המילה "ברכה" בהקשר זה?! מפירושו של רשי למילים "ויברך את הגמלים" אנו למדים שברכה היא סוג של התכופפות שנועדה לחבר ולהתחבר.
טוב עין - מי שרואה הכל בעין טובה, יצליח להתחבר לעולם, לחיים, למציאות.

בודאי שיש מי שמדברת לשון הרע, בודאי שיש מי שעסוקה כל הזמן בבנים.
מה זה אומר עלייך? מה זה אומר על צרכייך? מה זה אומר על אמונותייך?
שמעתי לחן מעניין על המילים "אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן" בדר"כ מתייחסים בשיר זה למעשיו של היחיד אבל אני מרגיש שיש כאן הנחיה הנוגעת להתייחסות לעולם. תאמין שאפשר לתקן את העולם.

ואל תחשדי בי שאני עיוור. שאינני מכיר את המציאות. אבל, חובת ההצטיידות בעין טובה היא חלקם של אלה הרוצים לתקן.
אם את רוצה לתרום מתוך שמחה, מתוך אהבה, מתוך בנין ולא מתוך בריחה - עלייך להתמלא באופטימיות, באמונה טהורה ובשמחה גדולה.
עלייך להגדיר יעד, מטרה - בתחילה יעדים קטנים ואח"כ גדולים יותר - ולהגשים אותם. בכל התחומים אותם ציינת. לאט לאט תגלי כמה הקשבה ויופי יש בעולם.
ובכלל, ככל שתהיי שמחה יותר, נעימה יותר, בוטחת יותר בעצמך ובדרכך - תראי כמה רבה השפעתך על החברה!

והארה אחרונה - נסיוני מראה שההתייחסות אל בית ספר כמקום מיותר - עלולה לבוא גם כן מתוך בריחה. בריחה מהשגרה עימה לא למדנו להתמודד ואותה לא הצלחנו לרומם.
אך מה לעשות, אלה החיים...ודוקא בשגרה (כן, גם בביה"ס) אנו נבחנים!

כל טוב,

שי