החזקת אברך - האם נחשב לכספי מעשר?

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 14/03/10 00:27 כח באדר התשע

שאלה

שלום,

ברצוני לברר האם כסף שנתרם עבור החזקת אברך נחשב לכספי מעשר.

חשוב לי מאד לקבל תשובה מדוייקת, כדי חלילה לא לחטוא באי-הפרשת מעשר חודשית (אני מעוניין לקחת החלטה משמעותית בנושא).

אודה לתשובתכם הבדוקה.

תודה

תשובה

שלום אפרים,

החזקת אברך שאינו יכול לפרנס את משפחתו היא מצוות צדקה לכל דבר, ויש בה מדרגה גבוהה שהרי בזכות אותה צדקה גדל עולם התורה. כיוון שמעשה זה הוא וודאי צדקה, הוא וודאי נחשב להפרשת מעשר.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.