הורי הכלה- נפטרו שניהם

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 15/05/07 13:44 כז באייר התשסז

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת, הורי נפטרו , אימי לפני 6 שנים ואבי לפני 11 שנה.

הבנתי שעלי להביא תעודת נישואין של ההורים לרבנות על מנת לאשר את היותי יהודייה. מה עלי לעשות במצב כזה, בו שני ההורים נפטרו ואיני בטוחה שיש לי את תעודת הנישואין? האם יספיק שאני יביא רק את תעודות הפטירה?

כמה זמן לפני החתונה אני צריכה להתחיל לפתוח בתהליך של הרשום רבנות? האם זה צריך להוות לי מכשול?

תודה על עזרתך

תשובה

בס"ד
שלו' אביבית
רק עתה הגיעה אלי שאלתך. אם הבנתצי נכון הורייך התחתנו בארץ אם כן ברבנות של אותה העיר בה התחתנו הוציאו את תעודת הנישואין, במקביל אולי את יכולה למצוא בבית את הכתובה של ההורים. זה מכשול ביורוקרטי שאפשר להתגבר עליו כמדומני שרצוי להרשם שלושה חודשים לפני החתונה -עמדי בקשר עם משרד צה ר אם יש בעיה
שיהיה בהצלחה