ההבדל בין המוציא למזונות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 07/01/10 01:56 כא בטבת התשע

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

בימים אלו אני עובדת בחנות פיצה המוכרת פיצה עם תוספות (לא טונה), סמבוסק( בצק המכיל בתוכו גבינה,רוטב פיצה וזיתים), טוסט, בייגלה חם.

רבים מהקונים שואלים אותי במשך היום האם המוצרים ברכתם מזונות או המוציא.

אני יודעת שיש חילוקי דעות בנושא בנוגע לספרדים ואשכנזים. ובנוסף, יש עניין אם האדם קובע על זה סעודה (המוציא) או לא.

הייתי שמחה לדעת את מורכבות הנושא לפרטיו, כדי שאוכל להשיב לקונים דברים מדוייקים.

תודה רבה

הילה

תשובה

לשואלת: שלום,
שאלה זו מורכבת בהרבה פרטים וכלל ניתן לומר שהדין תלוי בדרך האכילה :
שאם מחשיבים את האכילה כסעודה יש לנהוג בה כדרך שנוהגים באכילת פת דהיינו נטילת ידיים והמוציא ואולם אם אוכלים בדרך אקראי יש לברך מזונות
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה