האם קיימת חובה לעלות לקבר ביום השנה.

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/11/07 04:47 יב בכסלו התשסח

שאלה

האם יש חובה (לפי מנהג האשכנזים) לעלות לקבר ביום השנה הראשון, או לאחר מכן? בדקתי את דיני האבלות, ולהפתעתי לא מצאתי חובה לעלות לקבר ביום השנה הראשון, או בכל יום שנה אחריו, גם אם המדובר באב. למעשה חובת עליה לקבר מלבד ביום הלוויה, קיימת רק עם סיום השבעה, וביום גילוי המצבה, אשר יכול להיערך בתקופה שבין סיום השלושים ויום השנה הראשון. אם גילוי המצבה כבר נערך לפני יום השנה הראשון, האם קיימת חובה לעלות שוב לקבר? באתרכם כתוב שזה הנוהג, אולם השאלה אם זו חובה לפי מנהגי אשכנז - לא מצאתי דבר בהקשר זה בשולחן ערוך. אני מתגורר בחו"ל, ויש לדבר משמעות מיוחדת לגבי* זו הסיבה לשאלה.

תשובה

בס"ד
לרם שלו'
רק עתה הגיע אליה השאלה. אכן אין חובה לעלות לקבר. יש שנמנעים ככלל לבקר בבית העלמין. אמנם אם רוים לאחר עשר שנים לבקר את הקבר המנהג הוא ששולחים קודם שליח.