האם מותר שלא-יהודי ינקה את האוטו לפסח?

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 08/03/10 00:01 כב באדר התשע

שאלה

או את הבית?

ומה ההבדל?

והאם צריך לנקות גם את הבגאז'?

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין החובה היא לבדוק חמץ בערב שלפני ערב פסח (הלילה שלפני י"ד ניסן).
החובה היא לבדוק בכל מקום אליו מכניסים חמץ.
את הבדיקה עושים בברכה "ברוך אתה ה' אלוקנו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וצוונו על ביעור חמץ". את הבדיקה צריך לעשות בעל הבית או הרכוש או שליח שלו שצריך להיות יהודי. לכן אם אתה נוהג להכניס אוכל לאוטו או לבגאז' עליך לבדוק גם שם.

לאחר הבדיקה עושים ביטול חמץ (כלומר מבטילם בליבנו את החשיבות של החמץ שלא מצאנו), ולמחרת גם שורפים את החמץ שמצאנו. את פרטי הדינים של בדיקת וביעור חמץ תוכל/י למצוא ב'פניני הלכה' של הרב מלמד כאן: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=628