האם מותר לטייל בחול המועד

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/04/04 01:03 יג בניסן התשסד

שאלה

האם מותר לטייל בחוה"מ? אם אפשר להביא מקורות. תודה. חג שמח.

תשובה

בס"ד

מצוה לטייל בחול המועד. אבל אין לי עכשיו זמן לחפש לך מקורות העיקר הוא לשמוח ולשמח בחול המועד. ולאהוב את ארץ ישראל. זה לא אומר שכל חול המועד בטיולים אבל צריך לשמח את בנ המשפחה בחג.

וראה הלכות שכתב מו"ר אבי על כך:

צריך אדם לכבד את המועד במאכל מיוחד ובבגדים מיוחדים ולא ינהג בו כבכל יום רגיל. ועל כגון זה אמרו רבותינו ז"ל: "והמבזה את המועדות וכו' אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים, אין לו חלק לעולם הבא".\ משנה, אבות ג יא. סנהדרין צט א \.

כתוב בתורה "ושמחת בחגך"\ דברים טז יד \, וצריך האדם לשמח גם את בני ביתו, כל אחד לפי עניינו. יש מי ששמח באוכל טוב, יש מי ששמח בבגדים יפים, ויש מי ששמח בטיולים וכד'. ומכיון שבקל יכול אדם לעבור מהשמחה אל הוללות ואיסורי תורה, יבחר האדם בחכמה את המקום ואת החברים שאיתם הוא הולך לשמוח, ולא יעמיד את עצמו או את בני ביתו בניסיון. ועל זה נאמר: "החכם עיניו בראשו".

יש מצוה מיוחדת ללמוד תורה בחול המועד.\ עיין ירושלמי, מועד קטן פ"ב ה"ג. כלבו סי' סא \.

שמואל אליהו
חג שמח