האם ללכת לצבא?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 13/03/02 14:30 כט באדר התשסב

שאלה

שלום

שמי יותם ואני בכיתה ט.

אנו עורכים בכיתתנו פרוייקט שאלות ותשובות וכל אחד ניתבקש להביא שאלה.

שאלתי היא: האם צריך לגייס את בחורי הישיבות או שעדיף שילמדו תורה במקום ללכת צבא?

אודה לכם אם תוכלו לענות לי על שאלתי ולהביא לי את שני הצדדים המעורבים (ללכת, ולא ללכת).

בתודה רבה יותם.

תשובה

ב"ה י"ג ניסן תשס"ב

ליותם שלום!

על פי ההלכה הפסוקה ברמב"ם בהלכות מלכים הכל חייבים לצאת למלחמת מצוה אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה. את ההגדרות של מלחמת מצוה היא עזרת ישראל מיד צר שבא עליהם וזה המצב בימינו לצערנו, ולכן כל אחד מישראל הכשיר להתגייס חייב לעשות זאת.
יש בדבר גם חובה מוסרית של נשיאה בעול עם חביריו, ומשה רבינו בסוף ספר במדבר זעק על בני גד ובני ראובן : "האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?" הוא חשד בהם שמא הם לא רוצים להשתתף במערכה על כיבוש עבר הירדן המערבי.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת