האם העתקה מדיסק רכוש הוא גזל?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 02/12/10 15:20 כה בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

בעבר הייתי שומעת מוזיקה משירים שהועלו לאנטרנט, שמעתי שהדבר אסור באיסור גזל מכוון שאותו זמר מתפרנס מהשירים שלו.

לפני כמה ימים קניתי דיסק שמיעה, ועל הדיסק היה כתוב: חל איסור להעתיק, להפיץ וכו' את השירים וכל העובר על איסור זה, עובר על איסור חמור של גזל.

שאלתי היא: האם אני יכולה להעביר את אותם שירים למחשב שלי, ולקחת את הדיסק לרכב, או שמה אני חייבת להשתמש בדיסק בכדי לשמוע?

(הרי בשביל להעביר את השירים למחשב, הדבר נחשב העתקה).

תשובה

שלום וחג שמח.

לאחר שקנית דיסק מותר לך לשכפל אותו בכמה עותקים אך רק לצורך עצמך, לצורך נוחיות.
כגון שיהיה אחד בבית, אחד ברכב ואחד במשרד בעבודה.
הדבר לא נחשב גזל מאחר וקנית את הזכויות לשימוש בדיסק זה ורק לצורך הנוחות, כדי לא לקחת את הדיסק לכל מקום את מעתיקה אותו.

בברכה
אוריה.