דיכאון ותורה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 04/11/08 10:36 ו בחשון התשסט

שאלה

שלום לרב,

אנחנו נשואים שנה וחצי, אני עובדת ובעלי סטודנט בתחילת הדרך (הוא לומד בתוכנית דתית שבבוקר זה שעורי תורה ובצהרים לימודים לתואר).

בזמן האחרון בעלי לא מרגיש טוב, כל הזמן עייף ולא קם בבוקר.

יש לי שתי שאלות:

- בגלל שהוא קם מאוד מאוחר הוא מפסיד את השיעורים בבוקר וטוען שלא מזיז לו בגלל שזה שיעורי תורה והוא לא אוהב בכל אופן.

איך אני יכולה לעזור ולהשפיע עליו ללמוד תורה?

-הרופה טוען שהוא בדיכאון, ובעלי אומר שזה בגלל הלימודים אני יודעת שהלימודים מאוד קשים בשבילו- הוא לוקח מורה פרטי שיעזור ויקדם אותו.

מה אפשר לעשות ולעזור לו בקשר לדיכאון?

תודה רבה!

תשובה

כשרופא אומר שהאדם בדיכאון זאת קביעה קלינית ויש לקבל הכוונה רפואית מרופא, שנוגעת בד"כ לטיפול תרופתי.
צר לי אך נדמה לי כי אין זה ענין לשאלת רב.