דחיית הריון

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 17/03/10 09:10 ב בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

אנחנו זוג טרי, אני בן 28 ואשתי בת 24. נישאנו לפני שבועיים ואנחנו מתלבטים בין להביא ילד בהקדם לבין לבסס ולעבוד על הקשר עוד קצת ובינתיים להמשיך עם גלולות למניעת הריון (אשתי לקחה גלולות להסדרת הוסת בשלב החתונה). האם יש פה בעיה הלכתית?

תודה רבה

תשובה

שלום לשואל ומזל טוב לזוג הטרי!

אני מפנה אותך לשיעור של הרב אבינר שמסכם את נושא מניעת ההריון מכל ההיבטים שלו. אני ממליץ ללמוד בעיון את הסיכום שלו.

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/tihnun-2.htm

בכל מקרה, כפי שגם הרב אבינר כותב, ההכרעה בנושא כזה צריכה להיות בסופו של דבר פרטנית, כל מקרה לגופו, ולכן אם תחליטו על כיוון כזה של מניעה תצטרכו להתייעץ ברב שאתם קרובים אליו ומכירים אותו (ואם אין כזה עדיין אז ראוי שהיה).

יהי רצון שתזכו לבית מלא אורה ושמחה, אהבה ושלום, ולבנים ובנות טובים ויראי שמיים!

אליהו.
(המשיב אינו רב)