גרושים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 15/08/10 12:04 ה באלול התשע

שאלה

כבוד הרב!

אני ובעלי נשואים כבר 29 שנים,

הוריו אילצו אותו להתחתן( זה היה שידוך)

הרבה פעמים במהלך הנישואים שלנו הוא רצה להתגרש ממני וגם אמר לי זאת במפורש.

הוא תמיד אמר, שהוא יתגרש ממני כאשר נשיא את בתנו.(היא האמצעית מבין שלושה ילדים, שיהיו בריאים)

בתנו תודה לאל נישאת בקרוב.בעלי פנה אליי ואמר שאחרי החתונה של הבת הוא רוצה למכור את הבית לשלם את כל החובות שיש לעסק ( הוא עצמאי, אני מורה).את הבית בנינו ממכירה של בית שההורים שלי קנו לנו, לפני שנשאנו.

במהלך כל הנישואים אני ידעתי שהוא אינו אוהב אותי, לעולם הוא לא נהג בי בכבוד או בחיבה,

הילדים ראו מראות שלא היו צרכים לראות.

אין זה המקום לפרט הכל קצרה היריעה מלפרט.

אני דואגת לילדים ולעתיד שלנו. אם נמכור את הבית, כמעט כל עמלנו ירד לטימיון.

מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום לך

הסיפור שאת מספרת קשה מאד, קשה לך וקשה גם לו.

אבל כרגע חובתך היסודית היא לדאוג לעצמך, לעתיד הכלכלי שלך, ולבריאותך הפיסית והנפשית.

אם הוא החליט להתגרש הוא צריך לאפשר לך חיים תקינים, אם הדירה נקנתה על ידי הורייך למה שהוא ימכור אותה?

אין לך ברירה קחי יועץ , טוען רבני או עורך דין שילווה אותך, עשי את הכל כדי שלא תיאלצי אחר כך ליפול למצב כלכלי לא טוב.

בהצלחה