גזל

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/07/10 14:02 י באב התשע

שאלה

בס"ד

בתקופת החילוניות שלי הייתי עובדת בקיוסק והייתי אוכלת ושותה שם .. רציתי לדעת אם אני צריכה לשלם על זה למעביד ועוד משהו .. הייתי עושה בייביסיטר ומחייגת הרבה מהטלפון האם אני צריכה לשלם גם על זה ?

ועוד דבר לצערי בעוונותי הרבים הייתי גודלת מהמעביד שלי והלוואי והשם יזכה אותי להחזיר את זה השאלה היא אם אני לא יודעת את הסכום בדיוק איך אני מחזירה את זה בדיוק ?

זה חשוב לי תודה רבה מראש ..

תשובה

בס"ד

שלום לך

בכל המקרים שהזכרת הפתרון הפשוט הוא לבוא לידי הסדר עם המעביד. כלומר, אם מדובר באדם שניתן לדבר איתו והוא מבין עניין, תספרי לו בכנות מה שעשית ותבקשי לפצות אותו ושהוא ימחל לך . במקרה כזה אחרי שמחל את פטורה מחשבון מדוקדק כמה בדיוק אכלת או דיברת בטלפון.

בהצלחה