גאולה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 22/10/08 15:45 כג בתשרי התשסט

שאלה

באמת יכול להיות שהמשיח שהוא יבוא, אז הוא ילחם לבדו נגד כל אומות העולם ויצמח..?

אני לא רוצה מלחמה אם שום מדינה אע שהגנו שלום אם כמה מדינות בעולם.. אז נריב איתם..?!!

ובנוסף מה כל המתים יקומות לתחייה?.. איך יהייה מקום בעולם?...... רק התים היהודים יקומו לתחייה??

אני אודה אם תענו על שאלתי....

תשובה

1. אין לנו מושג כיצד בדיוק יהיה כשמשיח צדקנו יגיע לעולם.
2. הנביאים דברו על מלחמת גוג ומגוג בו יהרגו המונים אולם ה' רב חסד ואמת ובענייני פורענות יכול לחזור בו כשם שחזר מהפורענות אותה ניבא יונה על נינוה ויכול להיות שה' ירחם עלנו ושמשיח צדקנו יתגלה בסופו של דבר כל העולם יאמין במלכות ה' ללא קרב אחד.
3. גם בענין תחיית המיתים איננו יודעים הכל. הנביאים סיפרו לנו על החסד הגדול של תחיית המיתים. אולם כוון שזהו חסד שאין למעלה ממנו סמכי על רבונו של עולם שחסד זה לא יגרום לפיצוץ אוכלוסין ולמצב בו לא נוכל לחיות.
4. בואי נמתין לטוב הצפוי לעתיד לבוא, ובמקום לפחוד כיצד נוכל להתמודד את הטוב הזה, נשים מבטחנו בקב"ה.