בר מצווה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 22/02/10 13:38 ח באדר התשע

שאלה

שלום (שאלתי את השאלה אך אינני יודעת האם התקבלה אז אשאל שוב)

אחות אמי נפטרה עליה השלום בגיל 85 בערך.

להבדיל אלפי הבדלות. לבני בר מצווה בעוד כארבעה חדשים. עלייה לתורה תתקיים בע"ה בזמן ובמקום המתאימים לכך.

רצינו לערוך שמחת בר מצווה גם בלילה עם תקליטן ושמח. מה אומרת ההלכה בעניין אימי. האם היא יכולה להשתתף בארוע? האם היא צריכה לשמור שנה שלמה על מות אחותה ולא להגיע לשמחה? (ואז לא נוכל לערוך את השמחה כי זה לא שווה בלעדיה). מה עושים? תודה

תשובה

שלום רב,

אבלות על אחות היא שלושים יום בלבד, לאחר מכן לא נוהגים יותר דיני אבלות. ע"פ מה שכתבת בשאלה הבר מצווה בעוד ארבעה חודשים, וא"כ דיני האבלות של אמך כבר לא יחולו אז. יוצא מדברים אלו שאין בעיה שאמא שלך תשתף בבר מצווה שלך בנך, אפילו אם מדובר באירוע עם תקליטן וכדו'.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.