ברכה על בדיקת חמץ ברכב

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 29/03/04 16:47 ז בניסן התשסד

שאלה

לכבוד הרב שליט"א!

אנו נבצע בדיקת חמץ בדירתנו ללא ברכה היות ואנו מתכוונים לנסוע מהבית בעזרת ה' לפני אור לי"ד (יום או יומיים קודם). שאלתי היא מה הדין לגבי ברכה על בדיקת חמץ במכוניתנו, שהרי אין בעיה לבדוק את המכונית באור לי"ד. וא"כ האם צריך אז לבדוק בברכה או שמא בדיקה בברכה היא רק כשאני בודק את הדירה?

תודה רבה וחג שמח.

תשובה

בס"ד

חכמינו תיקנו ברכה רק על בדיקה בדירה שלך. אבל אתה יכול לבדוק בברכה את הדירה שתהיה בה בליל יד ולכוון על הבדיקה ברכב. ובלבד שהחדר או הדירה שתהיה בה תהיה שלך גם חלק מהחג עצמו.

בברכה
שמואל אליהו