בקשר להומוסקסואליות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 31/03/10 19:48 טז בניסן התשע

שאלה

אוקיי קראתי הרבה מהשאלות על נושא זה אך עדיין לא הבנתי כמה דברים, והנה השאלות:

1. אומרים הרבה שאין אדם צדיק ושכולם חוטאים (אני לא זוכר את המשפט המדויק), אך האם זה תקף גם לגבי איסור משכב זכר כפי שזה תקף לזרע לבטלה?

2. משאלה שקראתי פה ומהתשובה עליה בנושא זה השאול נתן דוגמהלמי שחייו טובים ומאושר הוא והביא ילד לעולם והרבה השיב לו שחסדיי האיש ומעשיו הטובים אינם משתווים לכך שהיה נותן חיים להמון ילדים שהיה מביא לעולם, שאלתי היא ואם האיש הנשוי לאישה ומממש את משכב הזכר מביא המון ילדים לעולם והוא איש טוב שעושה חסדים ומקיים את מצוות התורה אך גם חוטא במשכב זכר? האם העבירה אז היא עדיין גדולה?

3. ושאלה אחרונה,א. משכב זכר, מה זה בעצם על פי ההלכה? כלומר, קשה לשאול שאלה זאת משום שהיא גסה ולא הולמת אך ב.מה לגבר אסור לעשות עם גבר אחר לפי התורה? (כיצד מגדירים משכב זכר?) והאם אוננות בעוד חשיבה על כך היא כאילו חטאת במשכב זכר?

תשובה

בס"ד

שלום לך

דרך העולם, דרך הטבע הרגילה, היא שאדם מחפש אישה ואישה מחפשת איש. איש המתאווה לאיש זו אינה דרך הטבע בעולם. ולכן הביטוי: "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" - בוודאי לא נאמר על זה, וב"ה שרוב העולם לא נכשל בזה.
הרהורי עבירה אמנם קשים מעבירה, אבל אינם כמו העבירה, ולכן מי שמהרהר ואפילו מגיע לאיסור הוצאת זרע לבטלה בגלל הרהור על משכב זכר לא עבר על איסור משכב זכור.
כמובן עבירה זו חלה גם על מי שנשוי, ואין לנישואיו קשר לזה.

חג שמח.