אשה שנבעלה לגוי ורוצה להנשא לכהן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/06/07 21:08 ט בתמוז התשסז

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לשאול מה ההלכה אומרת לגבי אישה שקיימה יחסי אישות עם גוי כשהיא רווקה האם היא יכולה להינשא לכהן? מה קורה במקרה שהיא כבר נישאה לכהן?

תודה

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת פנחס תשס"ז

שבוע טוב!

אשה זו מוגדרת בהלכה כ"זונה" ולכן אסור לה להנשא לכהן. אם נשאה לכהן ילדיה מוגדרים כ"חללים", אם מדובר בבנים הם אינם כהנים למרות שאביהם כהן, והבנות אסורות להנשא לכהנים, לישראלים או לווים הם יוכלו להנשא.

ברור שכל זמן שהכהן נשוי לאשה זו הוא חי באיסור והוא חייב לגרשה, כיון שהקידושין בדיעבד חלו.

בברכת התורה

בניהו ברונר