אמירת תהילה לדוד ג' פעמים ביום

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 01/02/10 09:16 יז בשבט התשע

שאלה

כידוע, יש מעלה גדולה לומר תהילה לדוד שלוש פעמים בכל יום, ורציתי לשאול האם מעלה זו שייכת אף בנשים.

אני שואל שאלה זו כיון שיש הרבה נשים שמתפללות רק תפילה אחת ביום, וכך יוצא שהן אינן אומרות תהילה לדוד שלוש פעמים בכל יום, למשל- אשה שמתפללת רק תפילת שחרית, אומרת רק פעמיים תהילה לדוד, ואם כך- שאלתי היא, האם צריך לומר לה להגיד "אשרי" פעם נוספת, גם אם היא לא מתפללת תפילת מנחה, וכך היא תזכה לקיים את המעלה הזו.

תשובה

לשואלת: שלום.
אשה אינה חייבת להתפלל יותר מתפילה אחת ביום אבל אם רוצה להתפלל יותר תבורך גם על האמירה הנוספת של תהילה לדוד.
יחד עם זאת גם אם אינה מתפללת תפילת מנחה יש לה בוודאי זכויות נוספות בגינן יש לה חלק לעולם הבא.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה