אירידיולוגיה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 18/01/10 22:15 ג בשבט התשע

שאלה

היום הייתי אצל אירידיולוג(קורא דרך העיניים)-לפי מה שהבנתי אין עם זה בעיה כי לפי הדת העיניים הם הפתח של הנשמה.

כשהגעתי הבנתי שהוא גם קורא בכף יד ובכפות הרגליים רציתי לדעת האם זה מותר בכלל?

והאם לקבל את מה שהוא אמר לי.

תודה!

תשובה

שלום.
לפי ההלכה ישנה בעיה ללכת לאנשים שמנבאים את העתיד בכל צורה שהיא. ישנו ציווי של "תמים תהיה עם ה' א-לוקיך", וזאת כבר לא כל כך תמימות.
לכן לא משנה היכן "קוראים", כדאי ומומלץ להתרחק, אלא אם כן מדובר בפיקוח נפש. יש להתייעץ עם רב לפני שעושים כל פעולה מסוג זה, ולהתייחס לכל מה שאומרים בערבון מוגבל (ישנם הרבה אנשים שמציגים עצמם ככאלה אך מהתלים באנשים).
בהצלחה!