איך מקיימים מצוות ושלמים איתם?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 23/07/07 16:18 ח באב התשסז

שאלה

איך מקיימים מצוות ושלמים איתם ? איך אפשר לקיים מצווה כלשהי למשל:צדקה ללא כל אינטרס,יענו לתת צדקה רק בכדי לעזור לאדם אחר ולא לתת כי אתה רוצה לקבל סיפוק והרגשה טובה? ודבר שני-איך אפשר להגיע למצב שאתה שלם עם עצמך או שזה לעולם לא מגיע?

תשובה

ב"ה י' מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

זה תלוי במדרגתו הרוחנית של האדם, ככל שאדם יותר קרוב לקב"ה כך הוא יעשה את המצוות יותר לשם שמים. הרגשה טובה אין בה בעיה, התורה אינה מצווה עלינו לעשות מצוות בסבר פנים רעות או מתוך הרגשה של דחיה, השאלה היא מה המניע של עושה המצוה, אם עושה אותה בשביל להרגיש טוב זו בעיה, אם הוא עושה אותה לשם שמים אלא שבמקביל הוא מרגיש טוב, זה עדיף כיון שמסתבר שהוא יעשה את המצוה בהידור.

בברכה

בניהו ברונר

צפת