איך מציינים במשפחה יום אבל ש...

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 16/04/09 20:58 כב בניסן התשסט

שאלה

שלום

אני אישה חילונית, יהודיה לכל הדורות. אבי נפטר בחו"ל (ברוסיה) וקבור שם. ביום שבת חל 20 שנה לזכרו. חשוב לי לדעת איך מציינים לפי יהדות את היום הזה. אלו תפילות יש לומר ומי צריך לומר אותן. אשמח להסבר מפורט.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום שלי
יפה שאת מוצאת לנכון לבטא את זכרון אביך בדרך יהודית. ובכן, לפני שבת הדליקי נר נשמה ותני צדקה.
קני לך חוברת יזכור או הורידי מאתר באינטרנט נוסח של יזכור. את יכולה לומר מתוכו את נוסח אזכרת הנשמות בעצמך (מה טוב אם תוכלי לומר אותו בבית הכנסת בשבת לאחר קריאת התורה) באותה חוברת תמצאי פרקי תהלים שאומרים בבית הקברות שאת יכולה לומר גם בבית. פרק קיט בתהלים בנוי על פי סדר האלף בית כל אות שמונה פעמים. רגילים לומר את האותיות המרכיבות את שמו של הנפטר ואותיות המילה נשמה.
הסבר בקצרה, הנר מזכיר את נשמת האדם - כפי שנאמר בספר משלי נר ה' נשמת אדם. הנשמה דומה ללהבת האש היא בלתי נתפסת באופן פיזי והגוף שתפקידו להזין אותה במעשים טובים מקביל לנר הפיזי המזין את הלהבה.
הצדקה היא מעשה טוב של עזרה לזולת וכאשר זכרו של אדם מניע אותנו לפעולות טובות הרי שזו זכותו של המניע.
באזכרת הנשמות אנחנו מבקשים שהקדוש ברוך הוא יזכור את נשמת האדם הנפטר לטובה.
פרקי התהלים מבטאים את האמונה בתחיית המתים ותפילה לשלומו של הנפטר. אמירת הפסוקים של פרק קיט שעיקרו נסב על התורה הנצחית מבטאים את קשר היהודי הנפטר עם הנצח.
בברכה,