אורך שרוול

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/10 18:15 כד באדר התשע

שאלה

למה צריך להקפיד על שרוול אחרי המרפק?

תשובה

ההלכה היא שהזרוע (מהכתף עד המרפק) היא אחד מהמקומות המוצנעים שבאשה, שאסור לגלות אותם.
אחת הדוגמאות למצב שחז"ל כותבים שראוי חס וחלילה שאדם יגרש את אשתו היא כשהיא 'עוברת על דת יהודית', כשהכוונה בין השאר לגילוי הזרוע ברחוב.

יש הרבה מה להאריך בעניין גדרי הצניעות, ואין כאן מקום לזה, אך צריך גם לומר שלאנשים רבים מראה של בחורה צנועה הוא הרבה יותר נעים לעין ומשרה שלוה, ממראה פרוץ ומבליט, שאמנם מעורר באדם תחושות חזקות ומושך אותו, אבל לאו דווקא יוצר אצלו רוגע ויישוב דעת. במקרים רבים מראה בלתי צנוע יכול גם להרתיע ולדחות מי שרגיש מספיק.

בשורות טובות!
אליהו.
(המשיב אינו רב)