אוכל במלון בחו"ל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/06/07 18:27 כא בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה!

הוצע לי לטוס לטורקיה למלון שאני לא מכירה (לא שהיתי בו) ולשהות בו כשבוע ימים.

רציתי לדעת אם אני אוכל לאכול שם במלון איזה שהם מאכלים מסוימים או שלא אוכל לאכול שם כלום? אני לא יודעת ולא חושבת אם יש במלון תעודת כשרות.. אני אוכלת אוכל כשר (לא בד"ץ או כשרות מיוחדת אחרת..)

ומה לגבי יצאיה בשבת מהמלון? מותר להיות באזור או שיש בעיות עם טלטול?

אשמח לתשובה מהירה..

תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

ב"ה כ"ד תמוז תשס"ז

שלום רב!

המלונות בחו"ל הם בדרך כלל אינם כשרים. ניתן לקחת פירות וירקות חיים ולאכלם. מעבר לכך יתכן וקיימים מוצרים סגורים בעלי כשרות, יש לבדוק זאת. ניתן להביא מוצרים כשרים, לעטפם בצורה הרמטית בנייר כסף ולחממם בתנור של המלון.

מותר לצאת בשבת מן המלון אבל אסור לקחת חפצים כיון שזה טלטול מרשות היחיד לרשות הרבים.

בברכת התורה

בניהו ברונר