אהבת הארץ או כיבוד הורים?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/03/02 09:07 יט באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

מתארגנת קבוצת בנות מהאולפנא שלי שרוצות "לעשות" שבת ב"שטחים"- בישוב איתמר, ע"מ לעודד ולשמח את התושבים. אני מאוד חוששת, ובכל זאת הייתי רוצה לנסוע, משום שאני חושבת שבזמנים קשים אלו חשוב לעודד ולהוכיח את אהבתנו לארץ (והרי זהו תנאי להישארותנו!).

אמי, שבהחלט מסכימה איתי, מאוד מסוייגת בעניין: היא חוששת מאוד, ומעדיפה שלא אסע. אני יודעת שאם אתעקש היא תסכים, אבל תעבור עליה שבת לא קלה. (אבי מעודד אותי כן לנסוע, אבל אני יודעת שגם לו יהיה קשה).

אמי אמרה לי מפורשות כי דווקא עכשיו המצב החמיר, ולכן היא לא רוצה שאסע.

מה לעשות?

האם לאגור אומץ ולנסוע למרות הכל?

בתודה מראש,

ובתקווה שהשאלה הזו לא תהיה רלוונטית בעתיד מהסיבות הנכונות.

ה' עוז לעמו יתן, ה' יברך את עמו בשלום. אמן.

תשובה

ב"ה מוצש"ק שבתוך המועד תשס"ב

לחנה שלום ומועדים לשמחה!

על פי ההלכה כבוד אב ואם כולל הגשת סיוע ועזרה להורים. מורא אב ואם זה איסור תורה לפגוע בכבודם של ההורים.
כל דבר הנוגע לצרכיו הפרטיים של הבן וקל וחומר דבר בעל ערך מצותי אינו קשור לכבודם של ההורים או מוראם.

עלייך להחליט האם הנסיעה הזו היא חשובה, האם היא תועיל, האם את יכולה לשמח עם חברותיך את התושבים שלעיתים נמצאים במצוקה, ואם כן עלייך לעשות זאת.
עלייך להסביר להוריך את חשיבות הדבר ולהרגיעם. לצערנו כיום הרבה מקומות בארץ נמצאים בחשש סכנה בגלל אויבנו הקמים עלינו, ועלינו לאזור אומץ ולהרבות במיוחד במצוות גמילות חסדים ולהתפלל לה' שישמור על כולנו ובמיוחד על שלוחי מצוה.

בברכת מועדים לשמחה

בניהו ברונר

צפת