שם שני לילד

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/03/20 00:36 ד בניסן התשפ

שאלה

הרב שלום,

אני ובעלי התלבטנו מאוד לגבי נתינת שם לילד עד מספר דקות לפני הברית. החלטנו לקרוא לילד בשם אחד אך לפני הברית רציתי שיקראו בשמו גם על שם אבי לכן שמנו את שם אבי כשם שני. מאותו יום של הברית איני מצליחה להתחבר לשמו של בני. אני לא אוהבת את עניין 2 השמות והייתי רוצה מאוד שיקראו את שמו רק על שם אבי- שם מהתנ"ך. מיום הולדת בני עברה למעלה משנה ואיני מצליחה להיות רגועה לגבי ההחלטה בעיקר כשהיא באה ממני. תמיד רציתי לקרוא לאחד מילדיי בשם אבי ולכן איני מצליחה להשלים עם הבחירה, אני מרגישה פספוס וכאב על כך. חשוב לי לציין שלבעלי לא היה אכפת שנקרא לילד על שם אבי כשם ראשון. בנוסף, כל פעם כשאנשים קוראים לבני רק בשמו הראשון אני מרגישה צביטה בלב.

מה אני יכולה לעשות בעניין מלבד הפתרון של לקרוא בשם הילד על שם אבי ולהחליף את הסדר בשמות?

תשובה

שלום וברכה,

א. עצם זה שקראת לבנך בשם של אביך כשם שני, זה מבורך.

ב. אם תקפידו לקרוא לבנכם תמיד בשתי השמות יחד, זה מבורך.

ואין בעיה בכך ששמו של אביך, הוא השם השני.

ג. אם בעלך מסכים לכך,תוכלו מעיקר הדין לקרוא לבנכם בעיקר בשם השני (שם אביך) ורק מידי פעם בשמו הראשון.

ברכה והצלחה