ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 16/01/10 22:46 א בשבט התשע

שאלה

בס"ד

שלום,

אני אוהב מאוד את השירים של זוהר ארגוב ושומע אותם מדי יום, לפני כמה ימים סיפר לי מישהו שמוטב לא לשמוע שירים של בן אדם שמת כי זה מפריע לנשמה שלו ופוגע בו רציתי לברר את זה נכון

תשובה

שלום.
אם כך הם הדברים, הרי שאסור לשמוע שירים של ר' שלמה קרליבך ועוד. לא שמעתי על עניין שכזה.
מה שכן, ישנה בעיה לשמוע שירים של אנשים שתוכן החיים שלהם היה רחוק מהיהדות ועשו דברים שליליים בחייהם. מעשים אלו מקבלים ביטוי בשירים שלהם, והדבר עלול להשפיע על הנשמה ששומעת את השירים ולקבל ב"מינון" זה או אחר מתוכן חייו של הזמר (גם אם הוא עדיין חי). לכן, יש כאלה שממליצים לא לשמוע מוסיקה קלאסית, שכן היא מולחנת ע"י גויים, וכן מוסיקה של זמרים ישראלים ששרים שירים שתוכנם נוגד את היהדות או שחייהם מסמלים העדר טוב.
כמובן, שיש כאלה שלא רואים בכך בעיה, וכל אחד ילך לפי רבו ומנהגיו.
ישנה מוסיקה טובה מאוד שניתן לשמוע ולא רק של זמרים דתיים, ובעז"ה נזכה להתענג בקרוב משירם של הלויים בבית המקדש.